"Kansen voor wietclub door nieuwe minister"

UTRECHT - De Utrechtse wethouder Everhardt denkt dat hij over het drugsbeleid goed zaken kan doen met de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie, Ard van der Steur.
Everhardt pleit al jaren voor minder strenge wetgeving voor de wietteelt. De wethouder schreef vorig jaar met de burgemeesters van Eindhoven en Heerlen al het manifest Joint Regulation, waarin zij pleiten voor de legalisatie van wietteelt.
In Utrecht wil Everhardt een wietclub oprichten waar de leden samen wiet telen. Ook wil hij toestemming voor een experiment met medische verstrekking van cannabis aan psychiatrische patiënten.
In verschillende media werd vrijdag gesuggereerd dat Van der Steur net zo'n hardliner is op het gebied van wiet als zijn voorganger Opstelten. De Utrechtse wethouder ziet dat toch anders. "Ik heb een keer in een forum met hem gezeten en toen stond hij heel erg open voor de argumenten die wij als gemeente op tafel legden. Waarom we willen gaan experimenteren en de stap willen gaan zetten."
De gemeenten die pleiten voor minder strenge regels voor de wietteelt gaan binnenkort om de tafel met de nieuwe minister.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.