Oudewater steunt Woerden in strijd tegen gas- en olieboringen

OUDEWATER - Oudewater steunt de gemeente Woerden in de strijd tegen gas- en olieboringen in het Papekopveld. Dat heeft het stadsbestuur vrijdag laten weten.
Donderdag maakte het college van Woerden bekend dat het gaat protesteren tegen de verleende vergunningen. Oudewater zegt geen schade of hinder te verwachten, maar wil de buurgemeente toch steunen.
Wethouder Bert Vermeij: "Aan het winnen van fossiele brandstoffen kleven veel te veel nadelen en gevaren voor de inwoners. Boringen zorgen niet alleen voor trillingen, geluidsoverlast en extra verkeersbewegingen, maar ze kunnen ook schade veroorzaken aan de watervoorzieningen en bebouwing. In het Groene Hart levert dit ook nog eens een extra risico op vanwege de slappe veenbodem en de voortdurende bodemdaling."
Het terrein waar de boorinstallatie moet komen ligt in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, maar de olie en het gas liggen twee kilometer onder een deel van de Woerdense wijk Molenvliet. Het boorterrein wordt ontsloten via een weg van de gemeente Woerden.
Vermilion is het bedrijf dat de boringen wil gaan doen. De onderneming wil in 2016 beginnen met het inrichten van de locatie en in 2017 gaan boren. Daarbij zou de bodem volgens het bedrijf nul tot twee centimeter kunnen dalen, maar is het niet aannemelijk dat er schade ontstaat aan huizen en wegen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.