Aangepaste dienstregeling door spoorvernieuwing Utrecht CS

UTRECHT - Vanwege de bouw van een nieuw perron op Utrecht Centraal Station wordt van eind maart tot en met half juli de dienstregeling aangepast. Het gaat voornamelijk om treinen van en naar Rotterdam, Leiden en Den Haag. Die krijgen een ander vertrek- en aankomstperron. Intercity's op die trajecten worden korter en Sprinters zullen minder rijden.
Aankomend weekend maakt ProRail het perron van sporen 18/19 korter. Zo ontstaat ruimte voor de nieuwe sporen, die vanaf eind maart worden aangelegd. Dat betekent dat lange treinen niet langer op deze perrons kunnen rijden. NS laat daarom zoveel mogelijk dubbeldekkers rijden van en naar Rotterdam, Leiden en Den Haag.
Vanaf 23 maart biedt de Intercity vanuit Den Haag naar Utrecht reizigers weer een aansluiting op de Intercity naar Amersfoort. In de periode 23 maart tot en met 10 april wijzigt de dienstregeling van de Sprinters tussen Den Haag-Woerden-Utrecht. Er rijden dan twee in plaats van vier Sprinters per uur op werkdagen tot 20.00 uur.
Utrecht CS wordt ingrijpend verbouwd en dat geldt ook voor de perrons en de sporen. De werkzaamheden aan het spoor zijn in 2017 afgerond en de nieuwe OV-terminal is volgend jaar klaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.