Plannen nieuw WTC op Jaarbeursplein zijn rond

UTRECHT - Utrecht krijgt er een tweede World Trade Centrum bij. Ontwikkelaar CBRE Global Investors maakt maandag plannen bekend voor het nieuwe gebouw op het Jaarbeursplein. Op bedrijventerrein Papendorp staat al een WTC.
Het moet volgens CBRE een duurzaam gebouw worden met winkels, horeca en conferentieruimten op de eerste vier verdiepingen. Daarboven komen flexibele bedrijfsruimten en vergaderplekken. Ook komt er een fietsenstalling in het gebouw.
Het nieuwe gebouw moet in de plaats komen van het huidige kantoorpand Leeuwensteyn, dat wordt gesloopt. Het pand dat op die plek wordt gebouwd, workdt drie keer zo groot en komt pal voor het nieuwe Stadskantoor, dat vanaf het Jaarbeursplein dan nog maar voor de helft te zien is. Het nieuwe gebouw wordt 72 meter hoog, het Stadskantoor is 93 meter hoog, en gaat 18 verdiepingen tellen.
Ontwerper is architectenbureau Meyer en Van Schooten, bekend van het nieuwe Rotterdam Centraal Station en het karakteristieke ING-kantoor op de Zuidas in Amsterdam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.