Onvrede bewonersvereniging over gemeente Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - Bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder voelt zich niet serieus genomen door de gemeente Stichtse Vecht. De bewoners zeggen dat de gemeente vraagt naar hun ideeën over de toekomst van het gebied, maar er vervolgens niks mee doet.
Grootste punt van onenigheid lijkt het evenementenbeleid rond de Maarsseveense Plassen te zijn. Het gebied is jaarlijks het toneel van onder meer dansfeest Ultrasonic en een Harley Davidson-weekend.
De bewonersvereniging zegt vorig jaar door de gemeente gevraagd te zijn naar de mening van bewoners over het aantal evenementen.
Na een enquete werd geconcludeerd dat er onder bewoners van het gebied weinig behoefte was aan meer evenementen omdat die teveel (geluids-)overlast zouden opleveren. Die conclusie werd in een rapport aan de gemeente overhandigd. Volgens een bestuurslid van de bewonersvereniging kwam er vervolgens nooit een reactie op het rapport.
Toen de gemeente onlangs bekendmaakte bezig te zijn met een nieuw evenementenbeleid besloot de bewonersvereniging in actie te komen. Zij liet in een persbericht weten teleurgesteld te zijn in de gemeente en te hopen dat die weer met de bewoners gaat praten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.