Duizenden hardlopers bij Utrecht Marathon

UTRECHT - Duizenden hardlopers deden zondag onder een stralend voorjaarszonnetje mee aan de Utrecht Science Park Marathon. Het was voor het eerst in twee jaar tijd dat er weer een marathon gelopen werd in Utrecht.
De winnaar van het hoofdnummer, de marathon, werd Jay Sauer uit Nijmegen met een tijd van 2 uur 37 minuten en 1 seconde. Lydia Doornbos uit Appingedam won bij de vrouwen met een tijd 3 uur en 16 seconden. Niet alleen de marathon, maar ook de 21 kilometer, de RTV Utrecht 10 kilometer-loop en een kidsrun van 1600 meter brachten veel hardlopers op de been.

UITHOF

De marathon startte rond 12.15 uur op de Uithof. Vanaf daar liepen deelnemers via de Weg tot de Wetenschap richting de Maliebaan. Daar gingen de lopers via de Nieuwegracht, het Domplein en de Koningsweg richting Bunnik. Gefinisht werd er op de Uithof.
Het was de 34ste keer dat het hardloopevenement in Utrecht werd gehouden. In 2013 en 2014 ging de marathon van Utrecht niet door, omdat hoofdsponsor Jaarbeurs en de gemeente zich als geldschieter terugtrokken.

VERKEERD

De jaren ervoor kwam het evenement slecht in het nieuws: in 2011 werden Keniaanse lopers geweerd. Een jaar later stuurden mensen van de organisatie deelnemers aan de 10 kilometer de verkeerde kant op waardoor zij een kortere afstand liepen.
Bij de laatste editie in 2012 waren er meer dan 10.000 inschrijvingen. De lopers van dit jaar waren volgens organisator Arjen de Ruyter enthousiast over het parcours dat volgens hem een mooie 'afwisseling tussen natuur en stad' biedt.

Organisatie van de Utrecht Marathon blikt op Radio M Utrecht vooruit op de marathon
'Duizenden deelnemers lopen Utrecht Marathon'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.