Treinverkeer Amersfoort-Apeldoorn hervat na dodelijk ongeluk

© AS Media
AMERSFOORT - Tussen Amersfoort en Deventer reden zondag tijdelijk geen treinen na een dodelijk ongeluk bij het Gelderse Teuge. Inmiddels is er weer treinverkeer mogelijk tussen Amersfoort en Apeldoorn, maar tussen Deventer en Apeldoorn rijden op zijn vroegst dinsdagochtend weer treinen.
Op het traject was zondagochtend een trein tegen een auto gebotst. Daardoor ontspoorde de trein. De bovenleiding en de portalen, de palen waar de kabels aan vastzitten, zijn fors beschadigd en moeten worden gerepareerd.

IDENTITEIT

De aanrijding gebeurde zondagochtend even voor 9.00 uur op een overweg bij Teuge. Een inzittende van de auto kwam om het leven. Zijn of haar identiteit is nog niet bekend. Het is ook nog niet duidelijk hoe de botsing kon gebeuren. De drie mensen in de trein bleven ongedeerd.
Na de aanrijding lag het treinverkeer stil tussen Amersfoort en Deventer. Inmiddels kunnen er weer treinen rijden tussen Amersfoort en Apeldoorn. Reizigers tussen Deventer en Utrecht kunnen via Arnhem reizen. Tussen Amersfoort en Deventer is het verstandig via Zwolle te reizen, aldus de NS. De vertraging is ongeveer een uur.

WERKZAAMHEDEN

Overigens rijden er zondag vanwege geplande werkzaamheden ook geen sprinters tussen Amersfoort en Putten. Verder rijdt er tussen Amersfoort en Amersfoort Schothorst geen intercity. De NS zet bussen in. De extra reistijd kan oplopen tot drie kwartier.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.