Politieke vragen over gedwongen vertrek Broese

UTRECHT - Utrecht moet zo snel mogelijk duidelijkheid geven over de toekomst van het pand waarin nu nog Broese Boekverkopers en de bibliotheek zijn gevestigd. Dat stellen CDA en PvdA, die het stadsbestuur vragen hebben gesteld.
Van de bibliotheek is nog steeds niet duidelijk of die uitbreidt aan de Stadhuisbrug of verhuist naar een ruimere locatie. Maar de gemeente heeft inmiddels wel de huur van de boekwinkel per eind 2016 opgezegd, meldde NRC Handelsblad maandag.
De zaak wordt sinds vorig jaar gerund door het echtpaar Van Doorn, dat de winkel overnam nadat boekenketen Polare bankroet was gegaan. Verrast door de eenzijdige opzegging, wil de boekhandel nu juridische stappen ondernemen om een gedwongen vertrek te voorkomen.
Volgens het CDA heeft de raad het college eerder de opdracht meegegeven om goed in overleg te blijven met Broese. De partij betwijfelt of dat wel is gebeurd. "We moeten op een zorgvuldige wijze met belangrijke winkels in de binnenstad omgaan", zegt CDA-raadslid Bert-Jan Brussaard. "Het CDA hoort graag van het college óf en hoe men in gesprek is geweest met Broese."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.