Vreeland vreest brug met afstandsbediening

VREELAND - Er zijn grote zorgen in Vreeland over de historische ophaalbrug in het dorp. De brugwachter van de Van Leerbrug moet het veld ruimen, als het aan de gemeente ligt. Stichtse Vecht wil een brug die op afstand wordt bediend. Daarom moeten er ook camera's, luidsprekers en een hek komen.
In veel plaatsen worden bruggen al op afstand bediend, maar de Vreelanders zijn bang voor gevaarlijke toestanden op de druk bevaren Vecht en op de weg. Ook vinden ze dat het dorpsgezicht wordt aangetast door de modernisering.
Een petitie tegen de automatisering werd eerder al ruim 600 keer ondertekend. Volgens de Dorpsraad is het dorp vrijwel unaniem tegen het plan.
"Efficiency, kostenbesparing en gelijktrekken van beleid binnen de gemeente Stichtse Vecht vormen de redenen voor deze overweging", laat wethouder Pieter de Groene weten in een schriftelijke reactie.
Volgens omwonenden klopt de financiële onderbouwing van de gemeente niet. Kosten voor reparaties en een verkeersleider zouden bijvoorbeeld niet zijn meegenomen.

Vreeland voert actie tegen brug met afstandsbediening

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.