Toch weer onderhandelingen over spooksuper

SOESTERBERG - Supermarktketen PLUS gaat weer onderhandelen met de verhuurder van het Soesterbergse winkelpand waarin een 'spooksupermarkt' is gevestigd. Dat is afgesproken tijdens de behandeling van het kort geding over de kwestie.
PLUS verliet de winkel in de Rademakerstraat recent voor een gloednieuw pand in dezelfde straat. Kort daarna opende de keten in het oude pand 'Supermarkt Soesterberg'. In deze versoberde spooksuper zijn amper producten te vinden, er zijn alleen pinkassa's en de openingstijden zijn zeer beperkt.
Boze tongen beweren dat PLUS zo de komst van concurrenten wil dwarsbomen. Een onwenselijke situatie, vindt de gemeente Soest, dat verder geen partij zegt te zijn in de kwestie tussen Putman en PLUS Vastgoed.
"Toen PLUS een grotere supermarkt wilde openen, hebben we hen aangeboden om het huidige huurcontract af te kopen. De supermarkt heeft toen gezegd dat niet te willen", vertelde de verhuurder eerder aan RTV Utrecht. Putman zegt al een aanbieding van een andere keten op zak te hebben.
PLUS zegt dat er in het verleden wel degelijk is gesproken over het beëindigen van het huurcontract dat nog vier jaar doorloopt. "De pandverhuurder is toen niet akkoord gegaan. We hebben er daarna voor gekozen om te investeren in het oude filiaal, om zo aan onze exploitatieplicht te voldoen. Wij hebben geen andere keuze, omdat wij door de verhuurder aan het contract werden gehouden."
Mochten PLUS en Putman geen akkoord bereiken, zal de rechter over twee weken gewoon uitspraak doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.