Verbeek volgt Van Lunteren op als gedeputeerde

UTRECHT - Jacqueline Verbeek is kandidaat-gedeputeerde voor de VVD. Ze moet Remco van Lunteren gaan opvolgen in het Utrechtse provinciebestuur. Dat meldt de VVD-Statenfractie.
Verbeek is sinds 2010 wethouder in Zeist en belast met onder meer ruimtelijke ordening, economie en werk, wonen en sport. Ze was ook lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Onder haar leiding werd de VVD de grootste in de raad van Zeist. Verbeek heeft de aanstaande overstap dinsdag gemeld aan de burgemeester.
Fractievoorzitter Arthur Kocken: "De resultaten die Jacqueline Verbeek heeft geboekt als wethouder in Zeist maken haar de uitstekende kandidaat om als gedeputeerde de VVD in het college van GS te vertegenwoordigen. We zijn als Statenfractie heel blij met deze ervaren en resultaatgerichte bestuurder."
Als gedeputeerde ging Van Lunteren de afgelopen jaren onder meer over verkeer, economie en financiën. Ook was hij waarnemend Commissaris van de Koning. Hij zou VVD-lijsttrekker worden bij de Provinciale Statenverkiezingen, maar trok zich later terug omdat hij toch toe was aan iets anders.

VVD-leider Arthur Kocken en Jacqueline Verbeek zelf reageren op het nieuws

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.