Zeist praat over verbreding Utrechtseweg

ZEIST - De gemeente Zeist wil de Utrechtseweg bij de Kromme-Rijnlaan en De Dreef verbreden. Omwonenden zijn sceptisch over de plannen, die moeten zorgen voor betere doorstroming van het autoverkeer. Woensdagavond is er een bijeenkomst over de weg.
"We willen dit wegdeel verbreden omdat er zowel in de ochtendspits als in de avondspits files staan", zegt Verkeerswethouder Roy Luca. "Tegelijk willen we de uitstraling en het groene karakter van de omgeving verbeteren."
Woensdagavond is een bewonersavond over de weg georganiseerd. De gemeente verwacht enkele tientallen mensen. Die mogen meedenken over het ontwerp, maar de gemeente kan ook boze bewoners verwachten.

GELDVERSPILLING

Een wegenbouwer die aan de Jordanslaan woont, zegt dat de plannen geldverspilling zijn. Hij zegt dat de gemeente Zeist wegen bewust te smal maakt. Als dat dan tot opstoppingen leidt, wordt de weg volgens hem alsnog voor veel geld verbreed.
Een vrouw die aan de weg woont, vreest dat de plannen voor meer verkeer en meer luchtvervuiling zullen zorgen. "Heel misschien is het een verbetering, maar dat betwijfel ik. Ik zal het er zeker mee oneens zijn als door het plan nog meer verkeer over de Utrechtseweg gaat razen", zegt ze.
In juni neemt het college van B en W een besluit over de weg. De bijeenkomst voor omwonenden begint woensdagavond om 19.30 in het gebouw van de Rabobank aan de Utrechtseweg 25.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.