Woonflats op plek belastingkantoor Gerbrandystraat

UTRECHT - Het leegstaande belastingkantoor op de Gerbrandystraat in Utrecht wordt hoogstwaarschijnlijk gesloopt en vervangen door enkele woonflats. Dat plan werd dinsdag gepresenteerd in de commissie Welstand.
Projectontwikkelaar Koopmans TBI wil op die plek honderden appartementen realiseren. "Maar het is heel erg lastig om dat te doen in het oude kantoor. Vandaar dat we dat gebouw waarschijnlijk gaan slopen", zegt Marijn Dekker van adviesbureau Hevo, dat de projectontwikkelaar adviseert. De gemeente zou welwillend staan tegenover de sloopplannen.
Dekker heeft de eerste schetsen van het plan in de commissie Welstand besproken, waar een groep architecten de gemeente adviseert over bouwplannen. De projectontwikkelaar denkt aan drie bouwblokken met in totaal 451 appartementen. Zo'n 190 woningen zouden 23 vierkante meter groot worden.
De commissie vraagt zich af of de plannen haalbaar zijn. "Kan dat eigenlijk wel", vroeg commissielid Els Bet zich volgens het AD af. "Juist een klein appartement vraagt om de grootste kwaliteit." Het ging om overleg en er zijn nog geen consequenties verbonden aan de mening van de commissie.
Het belastingkantoor kwam leeg te staan in 2010 en wordt sindsdien antikraak verhuurd aan kleine bedrijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.