Celstraf voor zwemleraar uit Soest wegens ontucht

SOEST - Ex-badmeester Jacob V. uit Soest is veroordeeld tot drie jaar celstraf waarvan een jaar voorwaardelijk. De 29-jarige zwemleraar is veroordeeld omdat hij in 2013 en 2014 ontucht heeft gepleegd met 15 jongens en meisjes in de leeftijd van vier tot zeven jaar. Hij mag tien jaar lang niet werken met kinderen. Hij heeft altijd ontkend dat hij de kinderen heeft betast.
V. werd een jaar geleden aangehouden, toen hij bij zwembad Spaarnwoude in Velsen-Zuid werkte. Hij betaste daar kinderen tijdens de zwemlessen en ging met zijn hand in hun broekje, zei de rechter. De zaak kwam aan het rollen nadat kinderen daar thuis over hadden verteld. Ongeruste ouders stapten daarna naar de politie.
V. zegt dat hij onschuldig is. "Ik weet wat de kinderen vertellen. Maar ik heb het niet gedaan", zei V. tijdens de druk bezochte rechtszaak begin maart in Haarlem. De verdachte onderging voor de rechtszaak een psychologisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum in Utrecht.
Tijdens de eerste uren van het proces - waarin de rechtbank begon met de behandeling van alle 26 zaken - bleek dat de gebeurtenissen de jonge kinderen soms zwaar hebben aangegrepen. Ze vertonen gedragsveranderingen, slapen slecht en hebben problemen met vriendjes en op school. Sommige ouders hebben professionele hulp ingeschakeld.
V. werd vrijgesproken van ontucht met elf kinderen. Ook is niet bewezen dat hij video's met dierenporno in zijn bezit had.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.