Overvallers Carlton Hotel moeten gevangenis in

UTRECHT - Vier overvallers van het Carlton Hotel in Utrecht hebben gevangenisstraffen van 1,5 tot 3,5 jaar gekregen. De rechtbank achtte bewezen dat het viertal in mei vorig jaar een gewapende overval heeft gepleegd op het hotel op bedrijventerrein Lage Weide.
Eén van de daders had in het hotel een kamer geboekt en liet 's nachts via het balkon de anderen binnen. Daarna overmeesterden ze de nachtportier. Ze bedreigden de man met een wapen en bonden hem vast met tape.
Een medewerker van een bakkerij, die net op het moment van de overval brood kwam afleveren, werd ook door de daders bedreigd en gekneveld. De overvallers haalden uiteindelijk ruim 6.000 euro uit een kluis en gingen er vandoor in een bestelbus van het hotel.

INBRAAK

Een paar maanden voor de overval werd er al ingebroken in het Carlton Hotel. Toen verdween er 14.000 euro uit de kluis. Een van de overvallers blijkt hier ook bij betrokken. Volgens justitie pleegde hij de inbraak samen met een vijfde verdachte, die toen in het hotel werkte. Hij had informatie over de kluis.
De rechtbank erkent dat er aanwijzingen zijn voor zijn betrokkenheid, maar het staat niet vast dat deze vijfde verdachte de inbraak ook daadwerkelijk heeft gepleegd. Daarom wordt hij vrijgesproken. De anderen krijgen wel gevangenisstraffen opgelegd, afhankelijk van hun rol bij de overval en hun strafblad.
Het viertal werd kort na de overval opgepakt, toen opsporingsprogramma Bureau Hengeveld beelden van de beroving liet zien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.