Eis: Werkstraf en rijontzegging voor fatale crash Zegveld

WOERDEN/ZEGVELD - Tegen de automobilist die vorig jaar april in Zegveld een dodelijke crash veroorzaakte is donderdag een werkstraf van 160 uur geëist. Ook wil het Openbaar Ministerie dat de 19-jarige Breukelaar een rijontzegging van 2,5 jaar krijgt, waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
Bij het ongeval kwam de 18-jarige Kevin Vroege uit Kamerik om het leven. Twee andere inzittenden raakten gewond maar overleefden het ongeluk wel. De bestuurder, een vriend van het slachtoffer, reed veel te hard over de Milandweg. Uit onderzoek van de politie bleek dat hij niet had gedronken en geen drugs had gebruikt.
De verdachte verklaarde tijdens de zitting dat de jongens met z'n vieren op weg waren naar de Griek. Hij zegt dat hij door zijn vrienden werd opgejut om harder te rijden en deed het uit stoerigheid.
Hij reed 115 kilometer per uur, terwijl op de Milandweg een maximum geldt van 80. Eerder op de dag werd hij nog geflitst. Toen reed hij 30 kilometer per uur te hard. De verdachte had zijn rijbewijs sinds acht maanden en was tijdens het fatale ongeluk de enige die een gordel droeg.

NABESTAANDEN

Bij de zitting zijn veel familieleden en vrienden van het slachtoffer aanwezig. Zij vinden het zichtbaar moeilijk om alle feiten rond het ongeval aan te horen. Ook het voorlezen van de slachtofferverklaring is een emotioneel moment. De moeder van Kevin: "Hij was mijn oogappel. Zijn plek in bed is altijd leeg. Het wordt alleen maar erger."
De verdachte vertelt dat hij nog wel contact heeft met de ouders van Kevin en dat hij zich realiseert dat wat er gebeurd is zijn verantwoordelijkheid was. "Ik zal nooit meer een feestvarken worden."
De dood van Kevin had een grote impact op het dorp Kamerik. Kevin stond op het punt om vrijwillig brandweerman te worden. Tijdens zijn uitvaart werd hij op een oude brandweerwagen naar zijn laatste rustplaats gebracht. Daar liep een groot deel van het dorp voor uit.

Eis: Werkstraf en rijontzegging voor fatale crash Zegveld

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.