Terminalbedrijf op vingers getikt over onderhoud

UTRECHT - Terminalbedrijf Argos moet binnen drie maanden onderhoud hebben gepleegd aan een tank die staat op een terrein in Utrecht. Dat eist de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, zo blijkt uit een brief van de gemeente Utrecht.
Argos is een groot Rotterdams bedrijf dat gespecialiseerd is in de opslag en distributie van olie en biobrandstoffen. Op een terrein in Utrecht staat bovengronds een tank en die is niet goed onderhouden. De tank wordt overigens niet meer gebruikt.
Als Argos niet binnen drie maanden het onderhoud alsnog uitvoert, moet het bedrijf wekelijks een dwangsom van 3000 euro betalen, met een maximum van 15.000 euro.
De gemeente Utrecht zegt dat omwonenden zich geen zorgen hoeven te maken. "Met strak toezicht en handhaving op BRZO-bedrijven zoals Argos, worden gevaarlijke situaties juist voorkomen." BRZO staat voor Besluit Risico's Zware Ongevallen en omvat regels voor bedrijven waaraan extra veiligheidseisen worden gesteld.
Op de Gelderlantlaan in Utrecht heeft Argos een terminaloverslag. Het bedrijf is overigens ook actief in de consumentenmarkt en vult gasflessen en exploiteert tankstations.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.