OM eist boete en werkstraf tegen oud-wethouder Damen uit Leersum

LEERSUM - Tegen oud-wethouder Jacques Damen uit Leersum is donderdag een boete van 10.000 euro en een taakstraf van 150 uur geëist. Dat meldt Omroep Zeeland donderdag.
Damen wordt vervolgd voor valsheid in geschrifte. Volgens justitie declareerde hij onterecht woon-werkverkeer toen hij als wethouder in Vlissingen werkte. Hij incasseerde in totaal 11.471 euro aan onterechte huisvestings- en reiskosten.
Zo schreef de VVD'er zich in als inwoners van Vlissingen, terwijl achteraf bleek dat het alleen om een postadres ging. Vervolgens declareerde hij kilometers terug naar Zeeland, terwijl hij gewoon thuis in de provincie Utrecht bleef. Ook declareerde hij kilometers als wethouder, terwijl hij eigenlijk aan het werk was voor zijn eigen bedrijf. Daarnaast voerde hij afspraken en bijeenkomsten aan die in werkelijkheid helemaal niet hadden plaatsgevonden, ontdekte de Rijksrecherche.
De fraude kwam in 2013 aan het licht toen Damen opstapte vanwege zijn gezondheid. Niet veel later ontstond er ophef over zijn declaraties, wat burgemeester René Roep uiteindelijk de kop kostte.
De uitspraak is over twee weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.