Raad Woerden verwerpt gasboringen unaniem

WOERDEN - De gemeenteraad van Woerden heeft unaniem tegen mogelijke gasboringen in buurgemeente Bodegraven-Reeuwijk gestemd. De raadsleden willen geen "Groningse toestanden".
Woerden verwijst in een motie nadrukkelijk naar Groningen, waar gasboringen hebben geleid tot aardbevingen en veel schade. Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk spraken zich eerder al raadsbreed uit tegen de proefboringen en willen dat de gemeentebestuurders protest aantekenen bij het Rijk.
Donderdagavond steunden alle raadsleden de motie waarin Woerden zich uitspreekt tegen proefboringen naar olie en gas in het Papekopveld. Het terrein waar onderneming Vermilion de boorinstallatie volgend jaar wil opstellen ligt tegen Woerden aan. Het verkeer van en naar het boorterrein zal over een weg van de gemeente rijden.
De grondstoffen liggen op twee kilometer diepte onder een deel van de wijk Molenvliet. De bodem kan door de boringen die in 2017 zouden moeten beginnen twee centimeter dalen. Schade aan huizen en wegen lijkt overigens niet aannemelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.