Burgemeester Van Zanen: "Het bruist in Utrecht"

UTRECHT - In Utrecht is het aftellen naar de start van de Tour de France begonnen. Precies honderd dagen voor de proloog door de stad sloten enkele duizenden Utrechters een feestelijke dag af met een spectaculaire lichtshow op de gevel van het stadskantoor.
Burgemeester Jan van Zanen is tevreden over de eerste dag van de aanloop naar de Grand Départ op 4 juli. "Je merkt aan mensen dat ze enthousiast worden. Het bruist echt in stad rond de Tour de France. Dat past ook in het idee: Utrecht, laat maar zien wat we allemaal in huis hebben. Deel het met Nederland. En door de Tour gaan we dat ook delen met hele wereld."
Eerder op de dag kwamen onder meer tourdirecteur Christian Prudhomme en oud-tourwinnaar Jan Janssen naar Utrecht. Janssen vindt dat Utrecht zich goed kan meten met de stad waar de Ronde van Frankrijk traditioneel eindigt. "Utrecht is een beetje Parijs in het klein met die bruggetjes en kleine straatjes. De stad is pittoresk en heeft toch een beetje een Franse inslag."
De komende 99 dagen worden er in de hele stad nog veel festiviteiten, exposities en evenementen gehouden. De Tour de France start op zaterdag 4 juli op het Jaarbeursplein en gaat een dag later de stad uit naar Zeeland.

Lichtshow op stadskantoor, aftellen naar de Tourstart

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.