Joodse man beledigd op straat in Amersfoort

AMERSFOORT - Een Joodse man is afgelopen weekend in Amersfoort op straat beledigd. De politie is op zoek naar de dader en roept twee specifieke getuigen op zich te melden.
Het 48-jarige slachtoffer werd beledigd toen hij zaterdag om 16.15 uur over de Mendelssohnstraat liep. Voor de kruising met de Ringweg-Randenbroek passeerde een auto, waarvan de inzittenden discriminerende opmerkingen en bewegingen maakten.
Op een gegeven moment stopte de auto en stapte aan de passagierskant een man uit. Hij ging door met het roepen van beledigingen. Het slachtoffer sprak hem aan op zijn gedrag, maar de man ging gewoon door met schelden.

SIGNALEMENTEN

De verdachte is een blanke man van ongeveer 1.85 meter lang. Hij is 50 à 60 jaar oud, heeft grijs haar en een grijze baard. Hij droeg een geruite blouse met daaronder een laag uitgesneden hemd.
De politie is ook op zoek naar twee specifieke getuigen die mogelijk kunnen helpen bij het oplossen van de zaak. Een van hen is de bestuurder van een blauwe auto. Hij is lichtgetint, heeft zwart haar en is ongeveer 25 jaar oud.
De tweede getuige is een voorbijganger van 50 à 60 jaar oud. Hij heeft een gezet postuur, is tussen de 1.75 en 1.85 meter lang en heeft grijs/zwart haar. Hij heeft een grote snor en droeg een donkere jas.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.