Utrecht steekt weer stokje voor verkoop De Berekuil

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft opnieuw een stokje gestoken voor de verkoop van de stadscamping in de Voorveldse Polder. De eigenaar van Budget Camping Utrecht, dat bekend staat als De Berekuil, zoekt al jaren een koper. Eerder haakten kopers af vanwege de starre houding van de gemeente Utrecht.
Vorig jaar meldde projectontwikkelaar Ton Oostveen zich bij eigenaar Driessen, Oostveen wil de camping grootschalig opknappen. Een verzoek tot overdracht van de erfpacht werd eind februari door de gemeente geweigerd en daarmee is verkoop onmogelijk geworden.
Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat onbekend is waarom het college van B&W het verzoek heeft afgewezen. Wel zegt ze dat dat er alsnog overleg is tussen alle partijen.
De camping verloedert al jaren door de impasse en een oplossing lijkt nu verder weg dan ooit. Oostveen wilde de camping voor de start van de Tour de France in de Domstad klaar hebben, maar dat zit er niet meer in.
Een medewerker van de camping laat weten dat de camping volgende week wel open gaat, ondanks dat op het terrein volop gesloopt wordt en her en der bouwwerkzaamheden bezig zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.