Utrecht betaalt mee aan sloop vieze auto's

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat ook particulieren subsidie geven als die hun vervuilende auto laten slopen. Er was al een regeling voor oude auto's maar die is uitgebreid en geldt nu tot eind december 2015. Dat heeft het college van B en W vrijdag bekendgemaakt.
In aanmerkingen komen inwoners van de gemeente Utrecht die een oude Nederlandse APK-gekeurde auto willen vervangen door een schoner vervoermiddel. Dat hoeft niet langer een nieuwe auto te zijn. In de nieuwe spelregels is opgenomen dat er ook een elektrische scooter of fiets mee mag worden gekocht of een ov-abonnement of lidmaatschap op een deelauto kan worden afgesloten.
Utrecht heeft 5,3 miljoen euro in kas voor de subsidieregeling. Aanvragers kunnen enkele honderden euro's krijgen. Snelle beslissers en mensen die binnen de milieuzone wonen, kunnen meer geld krijgen.
De subsidie is ingevoerd om de luchtkwaliteit in Utrecht te verbeteren en sluit aan bij de milieuzone die sinds januari in de binnenstad actief is. Oude diesels mogen het centrum van Utrecht niet meer in.
Bedrijven kunnen ook geld krijgen om een oude auto of bestelbus te vervangen. Tot nu toe is door ondernemers en particulieren 2900 keer een subsidie aangevraagd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.