Gedeputeerde Ralph de Vries kiest voor de liefde

PROVINCIE UTRECHT - D66-gedeputeerde Ralph de Vries 'volgt zijn hart' en komt niet meer terug in het provinciebestuur. Hij gaat in Amsterdam samenwonen met zijn aanstaande Lene Grooten. Zij is duo-raadslid in de hoofdstad.
"Met veel plezier heb ik me de afgelopen vier jaar als gedeputeerde ingezet voor een mooie en krachtige provincie Utrecht", zegt de 48-jarige De Vries.
"Graag was ik doorgegaan als gedeputeerde, maar omdat ik weet dat ik binnen afzienbare tijd ga trouwen en buiten de provincie Utrecht ga samenwonen, kan ik me niet nog eens voor vier jaar verbinden aan het ambt van gedeputeerde."

AUTO-ONGELUK

Vlak na de Kerst hebben De Vries en Grooten een ongeluk gehad dat ze ternauwernood overleefden. De gedeputeerde zat achter het stuur en kreeg een epileptische aanval. Zo'n aanval was in jaren niet meer voorgekomen. Volgens De Vries kwam daarna het besef dat ze niet alleen maar willen werken.
De Vries zal zijn werkzaamheden als gedeputeerde voortzetten totdat er een nieuw college is gevormd. Wat hij hierna gaat doen, weet hij nog niet. Hij weet ook niet of hij nog wil doorgaan in de politiek. De Vries zegt dat zijn jaren als gedeputeerde erg druk waren.
De Vries is trots op wat hij heeft bereikt, zoals de vorming van de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) en de uitvoeringsagenda wonen en binnenstedelijke vernieuwing.

HERBESTEMMEN

Fractievoorzitter van D66 Niels Hoefnagels zegt dat De Vries op een 'prachtige wijze' vorm heeft kunnen geven aan een aantal specifieke D66-onderwerpen, zoals het herbestemmen van kantoren tot studenten- en starterswoningen. Daarvoor is D66 hem veel dank verschuldigd, zegt Hoefnagels.
Wie in het volgende college namens D66 als gedeputeerde zal plaatsnemen, zal de fractie bepalen na afloop van de collegeonderhandelingen.

Interview met Ralph de Vries

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.