Kinderopvang Evita in Terwijde moet dicht

UTRECHT - De gemeente Utrecht sluit BSO Evita in Terwijde. De eigenaar voldoet volgens de gemeente niet aan de minimale kwaliteitseisen uit de Wet Kinderopvang. De eigenaar zei eerder tegen RTV Utrecht dat hij in beroep gaat als zijn BSO dicht moet. Ook zouden veel ouders in het geweer willen komen tegen de sluiting.
Evita was al meerdere keren op de vingers getikt door de inspectie. Zo is het beleidsplan niet goed, heeft de eigenaar geen geldige Verklaring Omtrent Gedrag, is de ruimte niet goed, zijn er teveel kinderen in een groep en is de speelplaats te smal. Ook stond er een giftige plant in een kantoor waar kinderen bij zouden kunnen komen.
"Ondanks gesprekken, waarschuwingen en boetes is er onvoldoende verbetering zichtbaar", zegt de gemeente Utrecht. Het college van B en W heeft er ook geen vertrouwen in dat het wel goed zal komen. De ouders van de kinderen die gebruik maken van de BSO hebben een brief van de gemeente gekregen met uitleg over het besluit.
De eigenaar zei eerder deze week dat er veel rammelt in het rapport. Volgens hem is de veiligheid van de kinderen niet in het geding en hebben zijn medewerkers de verplichte cursussen inmiddels gevolgd. Hij zegt dat geen enkele ouder een kind heeft weggehaald en dat er de afgelopen maanden alleen maar kinderen zijn bijgekomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.