KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer met zware windstoten

DE BILT - Het KNMI in De Bilt heeft voor het hele land code geel afgegeven vanwege de harde wind. Windstoten met snelheden tot 100 kilometer per uur kunnen aan het eind van de middag ook in de provincie Utrecht voorkomen. Code geel staat voor gevaarlijk weer.
Het stormachtige weer begint in de loop van de middag in de westelijke kustprovincies. Later in de middag en 's avonds kan de rest van het land er last van krijgen, aldus het KNMI. Tegen middernacht nemen de windstoten af, maar 's nachts kan het nog wel spoken in het noordwestelijk kustgebied. In Utrecht geldt code geel van 17.00 tot 22.00 uur.
De VerkeersInformatieDienst zegt dat weggebruikers vooral tijdens buien in de namiddag moeten oppassen, wanneer de windstoten verraderlijk kunnen zijn. Volgens de dienst lopen met name auto's met aanhanger en lege vrachtwagens risico. Omdat het zondag is, is er wel veel minder vrachtverkeer op de weg.
Volgens weeronline.nl in Zeist kan het zondagmiddag bovendien flink gaan regenen, op sommige plaatsen tot wel 30 millimeter. Ook de rest van de week ziet er herfstachtig uit. Daar krijgt het verkeer mogelijk ook last van. Vooral wanneer de spitsen precies samenvallen met regen wordt het extra druk, verwacht de VID. Daar komt bij dat veel vakantievierende Duitsers ons land bezoeken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.