Eerste wedstrijdjes wijkhockey op Utrechtse voetbalvelden

UTRECHT - In Utrecht zijn zondagmiddag de eerste hockeywedstrijden op het kunstgras van USV Hercules gespeeld. Hockey op een voetbalveld moet de oplossing bieden voor een wachtlijst, waarop volgens de organisatoren nu al 733 kinderen staan.
Hockey heeft de laatste jaren fors aan populariteit gewonnen. De Utrechtse hockeyverenigingen kunnen die aanwas nauwelijks aan. Zo wachten alleen al bij Kampong zo'n 150 kinderen op een plaats. De gemeente heeft de laatste jaren vooral sportvelden laten aanleggen in Leidsche Rijn. In Utrecht is een groot tekort, terwijl daar steeds meer gezinnen komen wonen.

VOETBALVELDEN

Ouders van kinderen die nergens terecht konden hebben nu zelf een competitie voor 65 kinderen van 5 tot en met 9 jaar opgezet. Die wordt op voetbalvelden van kunstgras gespeeld. De gemeente is blij met het initiatief. De Utrechtse Wijk Hockey Competitie (UWHC) werd dan ook geopend door wethouder Paulus Jansen. Hij verrichte zondag de eerste afslag.
USV Hercules is de eerste vereniging in Utrecht die hockeyjeugd de ruimte geeft. De UWHC hoopt dat andere voetbalclubs het voorbeeld volgen, zodat meer kinderen in hun eigen wijk kunnen hockeyen. In de zomer wordt de competitie bij Hercules geëvalueerd.

Wijkhockey op voetbalveld Hercules

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.