Populaire Dutch Comic Con blijft in Utrecht

UTRECHT - De Dutch Comic Con voor liefhebbers van comics, films, games, fantasy en cartoons blijft in Utrecht. De organisatie wil het evenement de komende drie jaar naar de Jaarbeurs laten terugkeren.
Het evenement trok het afgelopen weekend duizenden bezoekers naar Utrecht. Zaterdag kwamen ruim 15.000 mensen naar de van oorsprong Amerikaanse beurs. Ook zondag stonden er lange rijen voor de ingang.
"We hadden niet verwacht dat het zo'n succes zou worden", zegt een woordvoerster van de organisatie. "Hier hadden we alleen maar van durven dromen."
De nadruk van de eerste editie in Nederland lag op cosplay, het imiteren van een figuur uit een serie, film of strip. De Jaarbeurs was twee dagen lang het toneel van bezoekers die voor de gelegenheid in de huid van Batman, Pikachu, The Joker en andere populaire filmfiguren, striphelden en game-personages kropen.
Televisiesterren spotten was ook mogelijk. Onder anderen Breaking Bad-acteur Giancarlo Esposito, Stanislav Janeski - beter bekend als Victor Kruml uit Harry Potter - Michael Cudlitz uit The Walking Dead en Joseph Gatt uit de populaire fantasy-serie Game of Thrones brachten een bezoek aan Comic Con en deelden handtekeningen uit.
Behalve bekende acteurs waren er ook internationale tekenaars als Robert van der Kroft, tekenaar van de strip Sjors en Sjimmie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.