Zelfde partijen in Utrechts provinciebestuur

UTRECHT - De kans is groot dat het Utrechtse provinciebestuur ongewijzigd blijft. VVD en D66 willen weer samen met CDA en GroenLinks praten over de vorming van een college van Gedeputeerde Staten. Dat melden de twee grootste partijen op basis van een rapport van de informateurs, burgemeester Arjen Gerritsen van De Bilt en Tweede Kamerlid Gerard Schouw.
Doel is om een compact coalitieakkoord te sluiten. De partijen willen hiermee ook ruimte bieden aan de oppositie in Provinciale Staten. Volgens VVD en D66 wordt het huidige provinciebeleid voortgezet, al zullen er gezien de verschuivingen na de verkiezingen wel een aantal accentverschillen zijn.
Net als nu moeten er straks vier gedeputeerden in het college zitten. De verwachting is dat de portefeuilleverdeling anders zal zijn. De informateurs Gerritsen en Schouw blijven de formatie begeleiden. Doel is om het proces eind april af te ronden.
VVD en D66 behaalden bij de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart beide negen zetels, het CDA heeft er zes en GroenLinks vier. De partijen hebben de afgelopen jaren naar tevredenheid samengewerkt en lieten eerder al doorschemeren dat voortzetting zeker tot de mogelijkheden behoorde.

Verslaggever Marc van Rossum over de ontwikkelingen in de formatie
Zelfde partijen in Utrechts provinciebestuur

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.