Ordina en investeerder begraven strijdbijl

NIEUWEGEIN - Automatiseerder Ordina in Nieuwegein hoeft zich niet voor de rechter te verantwoorden over de communicatie rond een aanbestedingsschandaal afgelopen najaar. De investeerder die aandrong op een onderzoek, heeft daar na een "constructief gesprek" van afgezien, meldde het bedrijf maandag.
Televisieprogramma Zembla onthulde begin oktober misstanden bij de gunning van meerdere overheidscontracten aan Ordina. De beurskoers ging daarop hard onderuit. Het bedrijf was eerder ingelicht en had al een intern onderzoek lopen, maar maakte daar geen melding van.
Investeerder Mont Cervin, die vlak voor de uitzending van Zembla aandelen had gekocht, beschuldigde Ordina van het achterhouden van koersgevoelige informatie en stapte naar de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Die procedure is nu echter beëindigd, aldus het bedrijf.
Naar de mogelijke onregelmatigheden rond aanbestedingen wordt overigens nog wel onderzoek gedaan. Ordina liet zelf advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek naar de zaak kijken. Dat concludeerde eind januari dat er dingen waren misgegaan, maar dat van structurele fraude geen sprake was.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.