Ergste storm voorbij, brandweer kreeg 388 meldingen

DE BILT - De storm die dinsdag onder andere over de provincie Utrecht raasde, was rond 20.00 uur over het hoogtepunt heen. Op dat moment had de brandweer in de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) 388 meldingen te verwerken gehad. Dinsdagavond gold nog wel waarschuwingscode geel, omdat er zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur konden voorkomen.
Door de harde windstoten in de provincie Utrecht viel dinsdag in ieder geval één gewonde. Volgens een woordvoerder van de VRU kwam in Soest een man onder een vallende boom terecht. Het slachtoffer raakte bij de benen bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is met diverse breuken naar het ziekenhuis gebracht.
Vanwege de vele meldingen, zette de VRU meer centralisten in dan normaal. Ook werden vijf extra alarmcentrales ingericht in Utrecht, Amersfoort, Woerden, Veenendaal en Zeist.

BOMEN

Omvallende bomen veroorzaakten de meeste schade. Die kwamen onder meer op huizen en auto's terecht. In Baarn viel een boom op drie geparkeerde auto's. Ook kinderboerderij De Vechtse Hoeve in Maarssen liep grote schade op door een omgewaaide boom. Het treinverkeer liep op meerdere trajecten vertraging op door bomen op het spoor. In Eemdijk werd het pontje over de Eem uit de vaart gehaald.
Bij de Cuneratoren in Rhenen, die vanwege instortingsgevaar in de steigers staat, waaide een afzetting om. Op knooppunt Oudenrijn moest een rijstrook van de A2 dicht toen daar een plaat op de weg terecht kwam. Achter het Fulcotheater in IJsselstein kwam glas van de gevel naar beneden. Een deel van het winkelcentrum eronder werd afgezet. In Breukelen raakte een woonboot aan de Scheendijk op drift.

GEVAARLIJK

Het KNMI in De Bilt had al gewaarschuwd voor gevaarlijk weer. De VerkeersInformatieDienst wees weggebruikers erop dat automobilisten die met aanhangers rijden en chauffeurs met lege vrachtwagens extra risico lopen. De ochtendspits was landelijk twee keer zo zwaar als normaal.

Ergste storm voorbij, nog wel gevaarlijke windstoten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.