30 dagen zonder alcohol: "Ik heb geen rumboom aangeraakt"

OUDEWATER - Elf bekende inwoners van Oudewater hebben de afgelopen 29 dagen geen druppel alcohol gedronken. Ze deden dit vanwege de landelijke actie 'IkPas', waarmee de GGD mensen uitdaagt om 30 dagen droog te staan. Dinsdag is de laatste dag dat er niet gedronken mag worden door de deelnemers. Wethouder Ad de Regt is er één van.
De bestuurder heeft welliswaar nog een paar uurtjes te gaan, maar hij heeft zich tot nu toe aan het verbod gehouden: "Het is soms een gewoonte om na een werkdag een goed glas wijn te drinken. Ik moet nu dus een gewoonte doorbreken. Maar dat is gelukt, want ik heb uiteindelijk geen rumboom aangeraakt!" zei De Regt dinsdag op Radio M Utrecht.
De Regt heeft de afgelopen tijd veelvuldig contact gehad met de andere promininten uit de gemeente. De deelnemers houden elkaar zo op de hoogte van elkaars ervaringen. Zo heeft De Regt geconstateerd dat een maandje zonder alcohol ook best gezond is: "Ik dronk de afgelopen tijd vooral een sapje of een glas water en ben uiteindelijk ook iets afgevallen".
Door middel van de actie IkPas wordt gestimuleerd om bewuster te kiezen om wel of niet te gaan drinken. Bij steeds meer gelegenheden lijkt het volgens de GGD gewoon om alcohol te drinken, zoals tijdens het koken, na een voetbalwedstrijd of voor het slapen gaan. De gezondheidsdienst vindt dat geen goed voorbeeld voor de jeugd.

Wethouder Ad de Regt op Radio M Utrecht over de actie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.