Verzet tegen bouwplannen 2e Daalsebuurt

UTRECHT - Bewoners van de 2e Daalsebuurt in Utrecht maken zich zorgen over de bouwplannen in hun wijk. Op het industriegebied bij het spoor moeten de komende jaren 1200 woningen komen.
De buurt is bang voor overlast tijdens de bouw, omdat er veel vrachtwagens langs hun huizen zullen gaan rijden. Bewoners hopen dat het bouwverkeer een andere route zal moeten nemen.
"Het is een enorme inbreuk op je privacy", vertelt bewoner Pieter Hessel. "Die vrachtwagens komen ver boven het hek uit. Dus je kunt dan niet meer relaxt in je tuin zitten, want dan rijdt er om de 5 minuten een vrachtwagen voorbij. Die bouwperiode duurt 10 jaar, dus het is niet even een half jaartje overlast."
De bewoners pleiten er nu voor dat het bouwverkeer door een tunnel naar het industrieterrein gaat rijden in plaats van door hun buurt. Maar Chantal Snelling Berg van de NS ziet niets in dat plan: "Als je een autotunnel aanlegt, dan trekt het verkeer juist het gebied in en dat willen we niet. We willen namelijk dat het gebied autoluw blijft."
Het is de planning om begin 2017 te beginnen met bouwen.

Verzet tegen bouwplannen 2e Daalsebuurt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.