Boze woonwagenbewoners bivakkeren bij politiebureau Leidsche Rijn

© RTV Utrecht
LEIDSCHE RIJN - Woonwagenbewoners voeren dinsdag actie in Leidsche Rijn, omdat ze zich gediscimineerd voelen. Uit protest hebben ze voor het politiebureau aan de Middelweerdlaan drie caravans neergezet.
Volgens de bezorgde woonwagenbewoners wordt het steeds moelijker om vast te houden aan hun eigen cultuur en waarden en normen. Zo zou het steeds lastiger zijn om in Utrecht in een woonwagen te kunnen blijven wonen, terwijl dat een belangrijk onderdeel is van de cultuur.
Woonwagenbewoners wonen van oudher met de hele familie bij elkaar. Maar omdat de woonwagenparken niet mogen uitbreiden, zijn die inmiddels te klein om familiebanden te kunnen onderhouden. De actievoerders beroepen zich op het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Dat stelt dat iedereen recht heeft op een privé-, familie- en gezinsleven en een woning.
Met het protest proberen de actievoerders de gemeente ervan te overtuigen dat het huidige woonwagenbeleid op de schop moet. Mocht het stadsbestuur niet naar de kritiek luisteren, dan volgen er meer acties.

'Woonwagenbewoners voeren actie in Leidsche Rijn'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.