OM en politie ontkennen lekken in zaak-De Kruijf

MAARSSEN - Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie ontkennen dat er gelekt is uit het dossier van de Maarssense VVD-politica Kathalijne de Kruif. "We zijn tot nu toe juist heel erg terughoudend geweest in onze mededelingen over deze kwestie en herkennen ons totaal niet in de kritiek", zegt een woordvoerster van het OM.
De Kruif zat vier weken in voorarrest op verdenking van witwassen, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie die op grote schaal hennep teelde. Volgens haar raadsman John Peters zijn delen uit vertrouwelijke dossiers, die alleen bij politie of justitie bekend kunnen zijn, in de openbaarheid gekomen.
Peters is woedend over deze lekken en kondigde dinsdag een diepgaand onderzoek aan. Het OM zegt geen idee te hebben welke documenten de advocaat bedoelt.

COMPLOT

Het OM verwerpt ook de suggestie van De Kruif en VVD-minister Edith Schippers dat er vanuit Justitie sprake zou zijn van een 'complot' tegen de VVD in de aanloop naar de provinciale verkiezingen. "De zaak waar mevrouw De Kruif naar onze mening bij is betrokken, is onderzocht vanaf het voorjaar van 2014. Dat was dus allang gaande voor er sprake was van wat voor verkiezing dan ook."
Tegelijk met Kathalijne de Kruif zijn nog zeven verdachten gearresteerd, die samen een criminele organisatie zouden vormen. Van hen zitten er nog vijf in voorarrest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.