Breuk in VVD-fractie Eemnes

EEMNES - Het Eemnesser VVD-raadslid Willem van den Berg is uit de fractie gezet. Dat laat de VVD in Eemnes weten. Ondanks het vertrek van Van den Berg blijft de coalitie van CDA/D66/VVD in stand. De coalitie heeft voldoende raadszetels.
"Ondanks herhaalde pogingen om tot een constructieve samenwerking te komen, hebben de fractie en het bestuur moeten constateren dat dit niet mogelijk was", zegt de VVD in een verklaring.
Van den Berg zegt dat zijn pogingen om te komen tot duidelijke afspraken hem niet in dank zijn afgenomen. Hij wilde onder meer dat de wethouder niet per definitie vergadert met de fractie. "Raadsleden zijn gekozen en hij niet", aldus van den Berg. Ook wilde hij afspraken maken over de manier waarop in de fractie besluiten worden genomen.
Het gewezen raadslid weet nog niet of hij als eenmansfractie verder wil gaan, omdat hij is gekozen als kandidaat van de VVD.
Het rommelt al langer bij de VVD. Begin 2015 was er een conflict met VVD-wethouder Herman Zoetman en de fractie, maar dat is gelijmd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.