Beroemde Franse schrijver Houellebecq komt naar Utrecht

UTRECHT - De beroemde Franse schrijver Michel Houellebecq is op 16 mei hoofdgast van City2Cities, een literatuurfestival in het oude postkantoor aan de Neude.
Met zijn vertaler spreekt Houellebecq over zijn nieuwe boek Onderworpen (Soumission) waarin een moslim in 2022 president wordt van Frankrijk. Het boek veroorzaakte al voor verschijnen ophef, die alleen nog maar werd aangewakkerd door de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs.
Houellebecq brak in 1998 door met de roman Elementaire deeltjes. Hij geldt als Frankrijks onbetwiste sterschrijver van dit moment. Zijn veelvuldig bekroonde en wereldwijd vertaalde werk is in het Nederlands vertaald door Martin de Haan.
In 2011 'verdween' Houellebecq vlak voor een promotietournee door Nederland en België. Bijna een week later dook hij weer op, met als excuus dat hij de tour vergeten was. Nooit werd helemaal duidelijk wat de werkelijke reden was om niets van zich te laten horen.
Begin dit jaar ging de film The kidnapping of Michel Houellebecq in première. In deze komische nep-documentaire wordt uit de doeken gedaan waarom hij destijds zo onverwacht verdween.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.