Utrecht biedt ramen voor prostitutie weer aan

UTRECHT - Vanaf eind deze maand kunnen partijen die willen investeren in de raamprostitutie in Utrecht, zich weer melden bij de gemeente. Ook toekomstige exploitanten, die niet willen investeren maar die straks wel ramen willen huren, kunnen zich melden. Utrecht start daarmee opnieuw met het realiseren van een locatie voor raamprostitutie in de stad.
Utrecht sloot in de zomer van 2013 alle ramen aan het Zandpad en in de Hardebollenstraat wegens ernstige verdenkingen van mensenhandel en uitbuiting. Vorig jaar maakte de gemeente een plan voor een 'nieuw Zandpad', in de buurt van de gesloten seksboten. Investeerders en exploitanten konden zich voor de 162 werkplekken inschrijven, maar de gemeente had zo veel voorwaarden en eisen gesteld dat zich niemand meldde.

OPEN

De gemeente gaat de locatie nu "vrij en open" in de markt zetten, schrijft het college donderdag aan de raad. "Er blijken allerhande scenario's mogelijk te zijn." Iedereen die geen strafblad maar wel een goed plan heeft, kan zich melden bij de gemeente.
De beste plannenmaker krijgt als eerste grond om sekspanden te bouwen. Als er dan nog ruimte over is komt een volgende aan de beurt, net zolang tot er 162 seksplekken zijn. De gemeente zoekt niet langer naar één investeerder voor de hele locatie.
Het was de bedoeling dat er in Utrecht in de zomer van 2015 weer raamprostitutie zou zijn. Dat gaat niet meer lukken. Een plan voor een tijdelijke locatie voor sekswerkers is eerder gesneuveld. Wanneer het 'nieuwe Zandpad' nu in gebruik genomen kan worden, is nog onbekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.