Werkstraf voor glazenwasser die Rambamjournalisten belaagde

AMERSFOORT - De 37-jarige glazenwasser die op 6 oktober 2014 de makers van Rambam in Amersfoort bedreigde, heeft donderdag een werkstraf gekregen van 60 uur en een geldboete van 1500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.
De programmamakers wilden de glazenwassersbranche onderzoeken en hadden een bedrijfje opgezet met de naam De Trekker. Terwijl een verborgen camera liep, gingen ze aan de slag in Vathorst.
Toen de makers aan het werk waren, werden ze bedreigd door twee mannen, onder wie de verdachte. "Jouw voeten ik ga breken", werd er toen gezegd. Tijdens de zitting verklaarde de verdachte dat zijn woorden niet bedoeld waren als bedreiging maar als waarschuwing.

VRIJE MARKT

"Ik zal u uitleggen hoe het werkt", zei de officier tot de verdachte, "In Nederland geldt vrije concurrentie. Iedereen mag waar hij wil glazenwassen en niemand heeft het recht om de baas over anderen te spelen."
De officier vond dat de zaak groter is dan alleen een bedreiging. "Oude maffiapraktijken waarbij geen middelen worden geschuwd", zei de officier.
De officier eiste een geldboete van 3500 euro en een werkstraf van 100 uur. Ook vroeg hij de rechter om een voorwaardelijke celstraf van twee weken op te leggen. De rechter vond 60 uur werkstraf en 1500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, dus voldoende.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.