Utrecht gaat kosten The Passion in kaart brengen

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat tot grote vreugde van de ChristenUnie na hoeveel het zou kosten om het tv-spektakel The Passion naar de stad te halen. De fractie had vragen gesteld over de mogelijke komst van het christelijke evenement naar Utrecht.
Wethouder Kreijkamp gaf donderdagavond tijdens de raadsvergadering aan dat het gemeentebestuur niet afwijzend staat tegenover de komst van The Passion. "Ik heb wel gehoord dat het hoge kosten zijn, maar we willen er best naar vragen", aldus de wethouder.
De ChristenUnie vroeg ook of het stadsbestuur wil kijken naar financieringsmogelijkheden, bijvoorbeeld met hulp van de provincie of via crowdfunding voor het evenement. Volgens Kreijkamp is dat voorbarig. De wethouder wilde ook niet ingaan op de vraag hoe een bidbook eruit zou moeten zien.
The Passion is een christelijke openluchtmusical waarin met bekende artiesten het verhaal van de kruisvaart wordt verteld. Het evenement wordt sinds 2011 georganiseerd door kerkgenootschappen, omroepen EO en KRO en de gemeente waar de voorstelling wordt gehouden. Dit jaar is dat Enschede.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.