"ASR-topman beschuldigd van meineed"

UTRECHT - Verzekeringsbedrijf ASR beraadt zich op juridische stappen wegens "valse beschuldigingen" van meineed aan het adres van topman Jos Baeten. Dat zei een woordvoerder van het genationaliseerde bedrijf vrijdag in reactie op berichtgeving door Het Financieele Dagblad (FD).
Topman Baeten werd door Jos Lindhout, een ondernemer in Eindhoven, beschuldigd van meineed tijdens een getuigenverhoor bij de rechtbank in Utrecht. Lindhout verkocht begin 2000 zijn aandelen in zijn assurantiebedrijf PSL Groep voor 1 euro aan Hestia, een ander assurantiebedrijf.
Van beide bedrijven was het Utrechtse ASR financier. De ondernemer zegt de aandelen onder druk van ASR ver onder de werkelijke waarde te hebben verkocht.

MILJOENENSCHADE

Hij voert al jaren een juridische strijd om de door hem geleden miljoenenschade vergoed te krijgen. Baeten werd in juli vorig jaar opgeroepen voor een getuigenverhoor. Hij zou toen hebben verklaard nooit enige bemoeienis met de kwestie te hebben gehad.
Uit documenten die het Financieele Dagblad in handen heeft, blijkt echter dat de ASR-topman in maart met derden had overlegd over de zaak op het hoofdkantoor van ASR in Utrecht.
ASR werd in 2008 tijdens de kredietcrisis gekocht door de Staat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.