Meer raadsleden weg bij Baarnse Onafhankelijke Partij

BAARN - De crisis bij de Baarnse Onafhankelijke Partij (BOP) verdiept zich. Fractievoorzitter Cok de Zwart is uit de partij gestapt en ook raadslid Bram van Ommen laat weten dat hij het gekibbel in de partij zat is. Van Ommen blijft in de raad en zal naar verwachting de samenwerking opzoeken met De Zwart.
De Baarnse Onafhankelijke Partij, vorig jaar de grote winnaar bij de verkiezingen, kampt na de val van het college van B en W met een interne crisis. Vorige maand stapte D66 uit het dorpsbestuur waardoor de coalitie van BOP, GroenLinks en PvdA niet langer een meerderheid in de raad had. Kort daarna stapte BOP-wethouder kees Koudstaal op.
Van Ommen zegt dat er na de val van het college binnen de BOP met modder werd gegooid. "Fractievoorzitter De Zwart kreeg het verwijt dat hij daarna niet goed communiceerde. De coalitie is gevallen en je moet nieuwe afspraken maken. De anderen waren daar niet toe bereid."
Volgens Van Ommen was er geen verschil van inzicht, maar ging het alleen om de mensen. Naar zijn oordeel werd er op de man gespeeld. Hij vindt zijn vertrek erg lastig. "Ik heb 13 jaar voor de partij gewerkt."
De VVD probeert intussen een nieuw college te smeden met D66, CDA en ChristenUnie-SGP. Daarover wordt binnen enkele dagen een uitkomst verwacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.