Gezellige paasdrukte in de regio

PROVINCIE UTRECHT - Tweede paasdag blijkt door veel regiogenoten op klassieke wijze ingevuld. Veel regiogenoten trokken erop uit naar allerlei winkels en evenementen.
Het grootste kinderfeest in de regio vond plaats in de tuin van Paleis Soestdijk. Daar waren maandagmorgen 4000 paaseitjes verstopt en veel kinderen beleefden veel plezier aan het zoeken daarvan.
Ook was het druk in de dierentuinen in Amersfoort en Rhenen, die extra activiteiten hadden georganiseerd. Zo ging in Dierenpark Amersfoort het boerenerf voor het eerst open. Woonboulevards en tuincentra deden ook goede zaken.
Op de lammetjesmarkt in Harmelen waren Schotse krachtpatsers aan het werk. Die deden mee aan de Nederlandse kampioenschappen voor de Highlandgames en moesten boomstammen sjouwen en kogels stoten.

HARDLOPEN

Sportievelingen konden een ronde lopen door het park van Kasteel de Haar. Ruim 3.500 hardlopers liepen mee in dit evenement, dat bedacht is door Sara Watson, kleindochter van baron van Zuylen van Nijevelt van de Haar. De langste afstand, een halve marathon, ging door het park en de tuinen van Kasteel de Haar, door het schilderachtige dorpje Haarzuilens en door Landgoed Haarzuilens.
Eerste paasdag werd rondom Hoogland gevierd met een groot paasvuur. En dat was in de wijde omtrek te ruiken. De hoogste brandstapel, van zo'n 10 meter, lag in een weiland aan de Slaagseweg.
Op de meeste campings was het nog rustig. Waarschijnlijk stellen campinggasten hun eerste proefweekend, vanwege de lage temperatuur, nog even uit.

Highlandgames in Harmelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.