Tour zonne-auto trapt af in Utrecht

UTRECHT - In Utrecht is dinsdagmorgen de nationale tour begonnen van de snelste zonne-auto ter wereld. Deze Nuna7S is op de TU Delft gebouwd en won al heel wat prijzen. Doel van de tour is om promotie te maken voor duurzame energie.
Ook willen de studenten hun komende race in Australië onder de aandacht brengen, waar ze hun wereldtitel willen verdedigen. Voor die wedstrijd in oktober bouwen de studenten de opvolger van de Nuna7S, de Nuna8.
Een team van 15 studenten is een jaar bezig met het bouwen van de auto. "Het is geweldig om daaraan mee te werken", zegt de Utrechtse bouwer Emiel Lorist. "Over een paar maanden heb ik een auto die ik zelf ontworpen en gebouwd heb."
De auto krijgt flink wat te verduren, want het parcours van ruim 3000 kilometer loopt dwars door heet en ruw Australië. Emiel Lorist zal overigens niet zelf achter het stuur gaat zitten: daarvoor is hij te groot. "We hebben de kleinste drie mensen uit het team gekozen als coureur", zegt Lorist.
Lorist is niet de enige regiogenoot die meebouwt aan de nieuwe zonnewagen. In het 15-koppige team zit ook Marlieke Verweij uit Abcoude.

Utrechtse bouwer Emiel Lorist over de zonnewagen Nuna.
De auto verbruikt bij 100 kilometer per uur evenveel stroom als een waterkoker.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.