Korps Nationale Reserve krijgt groepsonderscheiding

SOESTERBERG - De militaire vrijwilligers van het Korps Nationale Reserve krijgen een groepsonderscheiding voor hun rol in de Nederlandse krijgsmacht. De Prins Mauritsmedaille wordt in Soesterberg uitgereikt aan korpscommandant kolonel Gerard van der Thiel.
De uitreiking wordt gecombineerd met een ceremonie waarbij 75 nieuwe reservisten uit heel Nederland de eed of belofte zullen afleggen. Dat gebeurt zaterdagmorgen bij het Nationaal Militair Museum.
De Mauritsmedaille is een onderscheiding van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Ons Leger. De vorige uitreiking was in 2012, toen voormalig Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm de eer te beurt viel.
Het Korps Nationale Reserve vierde afgelopen jaar dat precies een eeuw geleden zijn voorganger, de Vrijwillige Landstorm, werd opgericht. De 3000 militairen worden ingezet voor bewakings- en beveiligingstaken in Nederland. Zo'n 300 reservisten hebben Amersfoort als thuisbasis. Het hoofdkwartier is gevestigd op de Utrechtse Kromhoutkazerne.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.