Utrechts gothicfestival Summer Darkness stopt

UTRECHT - Goths, Romantics, Lolita's of Steampunks. De duizenden opvallend geklede liefhebbers van deze subculturen zullen niet langer in de zomer door de historische binnenstad van Utrecht struinen. Hun festival Summer Darkness stopt ermee.
Summer Darkness begon in 2003 en groeide uit tot een van de grotere festivals op het gebied van subculturen zoals gothic. "Summer Darkness was meer dan een muziekfestival", schrijft de organisatie in een afscheidsbrief op de website. "Het was een samenkomen van geestverwanten."
De organisatie schrijft dat ze klaar zijn. "Het verhaal is verteld en doorgaan brengt ons niet dichter bij ons doel: innoveren, op zoek gaan naar nieuwe ontwikkelingen, nieuwe bands en nieuwe inspiratie." Dat lukte niet meer: "Te vaak speelden dezelfde bands op ons festival en er kwamen geen nieuwe bands op die een groot publiek wisten te bereiken."
De brief is opgedragen aan Eveline Berghuis die nauw betrokken was bij de organisatie en in 2012 onverwachts overleed.
Summer Darkness liet vorig jaar al verstek gaan in de zomer. Door de verbouwing van het Domplein, het centrale punt van Summer Darkness, kon het festival niet doorgaan. Bovendien sloot in dat jaar ook Tivoli aan de Oudegracht, waar de meeste concerten werden gehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.