Tien tips over mishandeling conducteur Abcoude

ABCOUDE - De politie heeft ongeveer tien tips binnengekregen over de mishandeling van een conducteur in Abcoude. Dinsdagavond kwam de zaak aan bod in Opsporing Verzocht. Woensdag besteedt het RTV Utrecht-programma Bureau Hengeveld aandacht aan het geweld in de trein.
Vier jongens reisden zaterdagochtend met de Sprinter naar Amsterdam. Een getuige heeft gezien dat ze op station Utrecht Zuilen zijn ingestapt. Twee van hen waren niet ingecheckt. De 48-jarige conducteur gaf hen op station Abcoude alsnog de gelegenheid om in te checken maar dat weigerden ze.
Het viertal wilde de trein weer in maar werd tegengehouden door de conducteur, die vervolgens werd geschopt en geslagen. Ook een passagier die te hulp schoot, moest het ontgelden.
De jongens gingen ervandoor langs het spoor richting Amsterdam. Ondanks een grote zoektocht met onder meer een helikopter werden ze niet meer gevonden.

SIGNALEMENT

Het viertal is vermoedelijk 18 a 20 jaar oud. Dader 1 was donkergetint met gemillimeterd zwart haar. Hij droeg een zwarte jas en een wit shirt. Opvallend was dat hij een wond had aan zijn rechterhand.
De tweede dader was lichtgetint, had zwart kort haar en was helemaal in het zwart gekleed. De andere twee jongens hadden hetzelfde kapsel maar waren donkergetint.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.