VVD: Hoeveel Amersfoortse jihadisten zijn er?

AMERSFOORT - De VVD in Amersfoort wil weten hoeveel geradicaliseerde inwoners er zijn in de stad. Ook vraagt de partij zich af waarom burgemeester Bolsius in tegenstelling tot andere gemeentes geen openheid van zaken geeft.
Burgemeester Van Zanen van Utrecht vertelde onlangs dat hij negentien mogelijke jihadisten in het vizier heeft. Zijn Amersfoortse collega kiest er echter voor om daarover geen uitspraken te doen. "Vermelding van gedetailleerde informatie rondom de cijfers brengt een reëel risico op herleidbaarheid van personen met zich mee", legt Bolsius uit. "De focus op individuele casussen kan het netwerk waarvan wij afhankelijk zijn voor een effectieve aanpak, kopschuw maken."
VVD-raadslid Kees Kraanen vindt dat voor inwoners duidelijk moet worden of en zo ja hoeveel geradicaliseerde moslims er zijn in Amersfoort. Ook wil hij weten of er binnen de VeiligheidsRegio Utrecht afspraken zijn gemaakt over het onderwerp. De partij, die vijf zetels heeft en in het college zit, heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.