NS-medewerkers mishandeld op Utrecht Centraal

UTRECHT - Opnieuw is personeel van de Nederlandse Spoorwegen doelwit geweest van mishandeling. Een 27-jarige man is aangehouden voor het stompen van twee veiligheidsmedewerkers op het Centraal Station van Utrecht. Dat meldt de politie.
De medewerkers hielden de man dinsdagochtend staande omdat hij zonder geldig vervoersbewijs reisde. De Utrechter weigerde zich te legitimeren en wilde weglopen. Toen een van de beambten hem daarop vastpakte, stompte de verdachte beide medewerkers tegen het hoofd. De politie werd erbij geroepen en boeide de verdachte. De man is in verzekering gesteld.
De agressie in de trein loopt volgens spoorpersoneel de spuigaten uit. De afgelopen weken is er een waslijst aan incidenten geweest waarbij conducteurs en andere medewerkers werden mishandeld. Het was onder meer raak op Utrecht Centraal en in Abcoude.
De vakbonden en NS zijn in gesprek over passende maatregelen. Conducteurs in de regio Rotterdam hebben collega's in het hele land opgeroepen om vandaag geen vervoersbewijzen te controleren. Vorige maand was er al een toeteractie van machinisten om aandacht te vragen voor het geweld tegen spoorpersoneel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.