Gemeente Amersfoort moet pedo Sytze van der V. betalen

AMERSFOORT - Amersfoort moet pedo Sytze van der V. 4.000 euro schadevergoeding betalen. De gemeente heeft inbreuk gemaakt op zijn persoonlijke levenssfeer door zijn naam, zijn veroordeling, het appartementencomplex waar hij zich had gevestigd en zijn financiële positie bekend te maken.
De veroordeelde pedoseksueel vestigde zich vorig jaar in Amersfoort boven een kinderdagverblijf in de wijk Soesterkwartier. Volgens de rechtbank in Utrecht was er onvoldoende aanleiding om bekendheid te geven aan zijn woonlocatie. Burgemeester Bolsius had dus terughoudender moeten zijn.
Van der V. heeft zelf contact gezocht met een journalist en op zijn weblog informatie over zijn nieuwe woning geplaatst. Daarom is de schadevergoeding niet 8.000 euro, maar de helft minder.
Op zijn weblog zegt Van der V. dat het hem niet gaat om de schadevergoeding. "Ik wilde vast laten stellen dat de burgemeester buiten zijn boekje ging. Dat is gelukt dus. Het is al de 3e burgemeester die veroordeeld is mbt mijn situatie."
In de Tweede Kamer zijn vragen over de schadevergoeding gesteld. Ex-PVV'ers Louis Bontes en Joram van Klaveren willen van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie weten of hij de schadevergoeding "absurd" vindt.
De gemeente Amersfoort overweegt om in hoger beroep te gaan.

Reportage over de schadevergoeding die de gemeente Amersfoort moet betalen aan Sytze van der V.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.